9.3/10

NES / Consoles & Accessoires /

RF-Switch - Nintendo

RF-Switch - Nintendo
RF-Switch - Nintendo
RF-Switch - Nintendo NES en Super Nintendo SNES
€ 1,95
Prijs per Stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

RF-Switch - Nintendo

Met de RF-Switch van Nintendo kan je jouw NES aansluiten zoals je dat vroeger deed: via de televisie kabel ingang. Deze kabel sluit je aan via de RF Switch aansluiting van jouw Nintendo en dan is het een kwestie ouderwets zoeken naar het juiste kanaal of frequentie met dat sneeuwige beeld. Met volle hardkloppingen wacht je met spanning af tot al dat ruis langzaam veranderd in het beeld dat je zoekt. Met andere woorden: de RF Switch van Nintendo geeft je even dat gevoel van nostalgie. 📺


Let op: de RF Switch is afgestemd op de Nintendo consoles. Zo kan je deze switch niet gebruiken op jouw Atari 2600 en werkt deze niet altijd even soepel op jouw Sega systeem of andere spelcomputers.COMPATIBILITEIT

De RF-Switch van Nintendo is geschikt voor de NES, SNES, N64 en de Nintendo GameCube. Voor de N64 en de Nintendo Gamecube heb je wel een RF-Modulator nodig omdat beide consoles geen RF Switch aansluiting hebben. Voor de Atari 2600 is de RF Switch niet geschikt en ook voor de Sega consoles blijken er soms beeld- en geluidsproblemen te ontstaan.Aansluiten anno nu

De RF-Switch van Nintendo was de eerste (en vroeger) de makkelijkste manier voor het aansluiten van jouw NES. Pas later kwamen er steeds meer televisies met een AV-aansluiting of zelfs een Scart aansluiting. Nog voor die tijd deden we het op de volgende manier:


Stap 1: Console aansluiten aan de televisie 🔌

Sluit de (lange) kabel van de RF-Switch - Nintendo aan op de NES. Sluit de (korte) kabel van de RF-Switch - Nintendo aan op de televisie. Gebruik de aansluiting op de RF-Switch voor de televisiekabel (als je die nog gebruikt voor jouw zenders).


Stap 2: Zoeken naar de juiste zender 📡

Stop een vet gave game in jouw console en zet de console aan. Zet dan ook jouw televisie aan. Ga via het menu van de televisie op zoek naar de juiste frequentie. Je kan deze optie vaak vinden onder het zoeken van 'programma's' of zoeken 'televisiezenders'.


Let op!

  • Bij handmatig zoeken moet je tussen de 40MHz en 70MHz zoeken. Doe dit op een 'lege' televisiezender zodat je die daar kan opslaan.
  • Bij automatisch zoeken moet de televisie de NES hebben gevonden nadat deze de 60MHz heeft gepasseerd. De zender wordt vaak automatisch toegekend.


Stap 3: Voel de rillingen, het gevoel van nostalgie 🕹

Na het wachten in spanning, hopen en duimen is het je waarschijnlijk gelukt. Tussen de sneeuwvlokjes van het scherm kwam er langzaam een Mario in beeld. Dat gevoel dat het je gelukt is, dat je even 30 jaar terug in de tijd ging of de irritatie dat je zenders weer door elkaar zijn. Heerlijk!STAAT VAN HET PRODUCT

De RF-Switch van Nintendo is afkomstig van een ander baasje. Dat betekend dat de RF Switch lichte gebruikerssporen kan bevatten. Denk aan lichte verkleuring of kleine krasjes. De kabel is breuk- en scheurvrij en bevat geen knik. Ook is deze door ons nagekeken en getest. Kortom een gerefurbished stukje video game geschiedenis.

Vind je het goed als we cookies gebruiken? Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.
Accepteer geselecteerde cookies