De 12 best verkochte games op de Nintendo DS

Herken jij ze allemaal?
Beweeg met je muis over de screenshot om de titel van de game te zien.

Alles over de Nintendo DS

De Nintendo DS werd in Europa gelanceerd in het voorjaar van 2005. Na 3 generaties Gameboys, werd er met de Nintendo DS een nieuwe periode van Nintendo handhelds gestart. Nintendo is altijd een beetje een buitenbeentje geweest op het gebied van console gaming. Waar Sony en Microsoft vol inzetten op een home console met losse controllers, zoekt Nintendo al sinds het begin naar innovatieve oplossingen om games op een andere manier in de huiskamer en zelfs daarbuiten te brengen. Met de Nintendo DS is het niet anders. De opvolger van de Gameboy is een gek ding. Maar zoals altijd bij Nintendo: een console die Mario Kart kan spelen is altijd een goede console. 😉

Nintendo DS console of games kopen

Ons Nintendo DS assortiment is opgedeeld in twee groepen.

  • Consoles & Accesoires: dit zijn alle spelcomputers, controllers, kabels en andere accessoires.
  • Nintendo DS Games: hier vind je alle Nintendo DS Games. Let op: je kunt je oude Gameboy Advance games ook op de Nintendo DS en DS Lite spelen, maar niet op de Nintendo DSi en DSi XL. De games voor de originele DS kunnen wel op de DSi modellen gespeeld worden.

De verschillende Nintendo DS consoles

De term DS staat voor Dual Screen en refereert naar de twee schermen op elk Nintendo DS systeem. Het onderste scherm is een touchscreen dat met een stylus (of natuurlijk gewoon met je vinger) bediend kan worden - een first in de wereld van draagbare spelcomputers. Naast de touchpad onderscheidt de Nintendo DS zich ook met uitgebereide WiFi-ondersteuning, waarmee met andere DS systemen kan worden geconnect, om zo samen te chatten of bepaalde games te multiplayen. Er zijn in totaal vier verschillende soorten Dual Screen consoles uitgebracht.

Nintendo DS (Phat)

De eerste DS werd gewoon de Nintendo DS genoemd, totdat het tweede model werd uitgebracht. Toen werd toch wel duidelijk dat deze originele Nintendo DS een beetje een dikkerdje is. Daar is niets mis mee natuurlijk, maar het is wel een duidelijk verschil tussen de eerste twee modellen. Heb je nog games voor je Gameboy Advance in de kast liggen? Goed nieuws: deze kun je ook in je Nintendo DS (Lite) steken!

Nintendo DS Lite

Bij de Nintendo DS Lite zijn alle overtollige pondjes verdwenen en is de bulky behuizing vervangen door een strakke moderne look. Aan de binnenkant is de Lite erg vergelijkbaar met de originele DS. Nintendo wist, naast het design, toch nog twee belangrijke upgrades door te voeren.

  • Je kunt de helderheid van het scherm zelf aanpassen. Geen fel licht meer in je ogen als je graag in het donker gamet dus. Zit je lekker in de tuin? Dan knal je de helderheid wat omhoog, en kun je zonder zorgen verder met Mario Kart.🌞
  • De batterijduur wordt bijna verdubbeld. Deze gaat van 10 naar 19 uur. Je kunt dus de hele vliegreis van Amsterdam naar San Francisco met je DS Lite spelen, zonder deze op te hoeven laden.

Nintendo DSi

De Nintendo DSi werd in 2009 in Europa uitgebracht, drie jaar na de komst van de Nintendo DS Lite. Waar de verschillen tussen de eerste en tweede DS nog redelijk klein zijn, is dit bij de Nintendo DSi zeker niet het geval.

  • Het schermformaat van de DSi is 8.3 cm, 0,7 cm groter dan die van de DS en DS Lite.
  • De DSi is ongeveer even groot als de DS Lite. De DSi is wel een stukje smaller en lichter.
  • De batterijduur van de DSi zit tussen die van de DS en DS Lite in (9 tot 14 uur).

Je kunt al je Nintendo DS games spelen op de Nintendo DSi, maar het spelen van Gameboy Advance games is niet mogelijk.

Nintendo DSi XL

De Nintendo DS XL is de opperbaas van alle DS modellen. Want de XL is een stuk groter dan de andere consoles. En groter is altijd beter, toch?😉 Het schermformaat is 10,7 cm. Een flinke upgrade ten opzichte van de DSi met een schermformaat van 8,3 cm. Ja, dat maakt de Nintendo DSi XL ook een stuk zwaarder, deze flinke jongen weegt zo'n 100 gram meer. Maar daar krijg je wel een langere batterijduur voor terug.

Speel je favoriete Nintendo DS games

Zoals we van Nintendo gewend zijn, kun je ook op de DS modellen een serie aan fantastische games spelen. De vaste toppers keren natuurlijk weer terug, we noemden Mario Kart al. Niet overtuigd? Ah, meestal is het noemen van deze game voldoende. Maar dat maakt niet uit, we hebben namelijk een stuk meer ammunitie. Wat dacht je van GTA: Chinatown Wars, een game speciaal ontwikkeld voor de Nintendo DS en later alleen nog uitgebracht op de Playstation Portable. Of ga verder met het verhaal van Link in The Legend of Zelda: Phantom Hourglass. Andere populaire Nintendo DS games zijn:

Speel morgen al met jouw console en games

Ben jij net als wij een groot liefhebber van Nintendo consoles en games en kun je niet wachten om mooie herinneringen op te halen met een refurbished Nintendo DS? Wij bezorgen je bestelling al de volgende werkdag. Nodig je vrienden uit of geef het als cadeau aan je kroost. Je kunt je vast nog wel herinneren hoe gelukkig jij was toen je een console van je ouders kreeg. We wensen je veel gameplezier!

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock