9.3/10


Alles over de Nintendo DS

De Nintendo DS werd in Europa gelanceerd in het voorjaar van 2005. Na 3 generaties Gameboys, werd er met de Nintendo DS een nieuwe periode van Nintendo handhelds gestart.

Touchpad

De term DS staat voor Dual Screen en refereert naar de twee schermen op elk Nintendo DS systeem. Het onderste scherm is een touchscreen dat met een stylus (of natuurlijk gewoon met je vinger) bediend kan worden - een first in de wereld van draagbare spelcomputers. Naast de touchpad onderscheidt de Nintendo DS zich ook met uitgebereide WiFi ondersteuning, waarmee met andere DS systemen kan worden geconnect, om zo samen te chatten of bepaald egames te multiplayen.

Verschillende DS systemen

Het allereerste DS systeem wordt tegenwoordig ook wel liefkozend de Nintendo DS Phat genoemd, vanwege haar ietwat forse uiterlijk. Bij haar opvolger, de Nintendo DS Lite zijn alle overtollige pondjes verdwenen en vervangen voor een strakke moderne look.

Zowel de DS Phat als de DS Lite hebben als voordeel dat er behalve Nintendo DS Games ook Gameboy Advance Games op gespeeld kunnen worden.

Na de DS Lite, zijn ook nog de DSi en de DSi XL uitgekomen, waarbij vooral aandacht is uitgegaan naar de camera's en de (grootte van) schermen.

De beste Games op de Nintendo DS

Op de Nintendo DS keerden alle videogamehelden van weleer in stijl terug. Daarnaast werd met het immens populaire Brain Training een nieuwe categorie van Self-Help videogames ingezet. Het gehele aanbod van uitgebrachtte DS games ontstijgt de 1200.

Nintendo DS of Games Kopen

Ons Nintendo DS-assortiment is opgedeeld in twee groepen. Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires. Alle spellen staan onder Games. Al onze DS Games zijn origineel. Tenzij anders vermeldt zijn alle games compleet met bijbehorende handleiding en doosje, gebruikt en in goede staat.


Vind je het goed als we cookies gebruiken? Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.