Alles over de Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS kwam in 2010 op de markt als opvolger van de succesvolle Nintendo DS. Het meest vernieuwende element van de Nintendo 3DS is de 3D-functie. Hiermee kun je zonder 3D-bril gamen in 3D en bijvoorbeeld ook 3D films kijken en 3D foto's maken. De Nintendo 3DS neemt je mee naar een andere dimensie! Het is een fantastische console en zeker voor de jonge gamer (maar ook voor de oudere jongere gamers onder ons) het perfecte apparaat om te beginnen met console gamen.

De verschillende Nintendo 3DS consoles

Net zoals bij de meeste generaties consoles van Nintendo zijn er ook verschillende modellen van de Nintendo 3DS console uitgebracht. Naast de standaard 3DS, zijn er nog vier andere modellen. De 3DS XL heeft een wat groter scherm en een aantal jaren later is met de NEW 3DS en NEW 3DS XL o.a. de 3D-functie flink verbeterd. Daarnaast is ook het instapmodel 2DS uitgekomen, zonder 3D-functie en inklapmogelijkheid.

De originele Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS kwam als opvolger van de populaire DS: big shoes to fill dus. Maar de 3DS bewees een waardig vervanger te zijn, en dat had meerdere oorzaken.

 1. De scherpe prijs: De Nintendo 3DS kostte bij release al een stuk minder dan andere consoles. En hoewel geld niet altijd de belangrijkste reden is om wel of niet voor een bepaalde console te kiezen, zorgde het er zeker voor dat de 3DS (en alle andere versies overigens ook) goed werden ontvangen.
 2. De lange batterijduur: Een Nintendo Switch houdt het misschien vier uur vol als je geluk hebt. Een 3DS gaat tot wel twee keer zolang mee. Wel zo handig als je de lader weer eens bent vergeten mee te nemen.😓
 3. Het sterke design: Gamers houden van schermen. We staren er het liefste de hele dag naar. Een console met twee ingebouwde schermen is dan helemaal perfect. Dat de 3DS ook nog eens in verschillende kleuren uitgebracht werd, is ook fijn. Je kan de 3DS van jou en die van je vriend(in) goed uit elkaar houden.
 4. Multimedia: De Nintendo 3DS mag dan wel uit 2011 komen, maar je kunt er onder andere Netflix en Hulu mee streamen. Niet gek hè, voor zo'n retro console!

Nintendo 3DS XL

Net als bij de DSi bracht Nintendo ook een XL-versie van de Nintendo 3DS uit. Deze kwam een jaar na de originele 3DS op de markt. De 3DS XL heeft veel gemeen met de 3DS, maar is wel een stukkie groter. Maar dat had je zelf waarschijnlijk ook wel kunnen raden. De launch van de Nintendo 3DS XL viel samen met de release van New Super Mario Bros. 2. Deze game is dan ook een mooie showcase van wat de 3DS consoles allemaal voor elkaar kunnen boxen.

Nintendo New 3DS

In 2015 werd de New 3DS op de markt gebracht. De New 3DS is de verbeterde versie van de originele 3DS. Je kon met de nieuwe 3DS alles wat je ook met de oude 3DS kon, maar dan net wat beter. Het gaf de 3DS-serie weer wat extra momentum en zorgde er uiteindelijk voor dat de 3DS met in totaal 75 miljoen verkochte consoles een stevige playerbase opbouwde. Dit vernieuwde model heeft:

 • een krachtigere processor
 • face tracking voor verbeterde 3D-beelden in verschillende kijkhoeken
 • extra shoulder buttons
 • een nieuwe C-stick, met backwards compatibility voor games die de Circle Pad Pro ondersteunen
 • vrolijke kleuren op de knoppen, net als bij de SNES het geval was
 • uitbreidbare opslag door middel van een MicroSD-kaartje
 • grotere batterijen, je kan dus langer spelen op een volle batterij
 • NFC-ondersteuning

Nintendo New 3DS XL

Nintendo had ondertussen ook wel door dat de XL-varianten van de DS en de 3DS geliefd waren bij veel spelers. Ze hadden al een 3DS XL uitgebracht en dus kwamen ze nu ook met een grotere console. De New 3DS XL werd tegelijk met de New 3DS gelanceerd. De New 3DS XL kreeg dezelfde upgrades als de New 3DS.

Nintendo 2DS en New 2DS XL

De Nintendo 3DS serie heeft het uiteindelijk ruim negen jaar volgehouden. Maar vergeet het kleine broertje van de 3DS, de 2DS zeker niet! Ja, de Nintendo 2DS kan geen 3D-beelden weergeven, maar het was voor veel jonge gamers een mooi instapmodel. De 2DS was namelijk een stuk goedkoper en voor gamers die geen fan zijn van 3D-beelden, bood de 2DS dus uitkomst. In 2017 kwam Nintendo nog met de New Nintendo 2DS XL aanzetten. Deze kruising tussen de 2DS en de New 3DS XL zou de laatste console van Nintendo van deze generatie worden.

Tweedehands Nintendo 3DS consoles en games kopen

Ons Nintendo 3DS assortiment is opgedeeld in twee groepen.

 • Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires.
 • Alle 3DS spellen staan onder Games. Al onze Nintendo 3DS Games zijn origineel. Tenzij anders vermeldt zijn alle games compleet met bijbehorende handleiding en doosje, gebruikt en in goede staat.

Speel de beste Nintendo 3DS games

Wist je dat je alle DS en DSi games ook op alle modellen van de 3DS kunt spelen? Als je nog een paar games in de kast of onder je bed hebt liggen, is dit het moment om ze er weer eens bij te pakken.😉 Natuurlijk werden er ook weer veel nieuwe games uitgebracht:

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock