De 12 best verkochte games op de Wii

Herken jij ze allemaal?
Beweeg met je muis over de screenshot om de titel van de game te zien.

Alles over de Nintendo Wii

De Nintendo Wii werd in Europa gelanceerd vlak voor kerst in 2006 als opvolger van de Gamecube. Het bleek het begin van een zeer succesvolle periode voor Nintendo waarin uiteindelijk ruim 100 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. De Nintendo Wii veranderde de manier waarop we naar de besturing van games keken voorgoed. En het was een goede reden om toch maar eens uit die bank te klimmen en iets actiefs te doen. Of je nu van tennis of golfen houdt, met de Wii Remote waan je jezelf even de nieuwe Roger Federer of Tiger Woods.🏌

De Wii remote: sportief gamen

Het meest vernieuwende element van de Wii is de controller, waarmee Nintendo een hele andere weg insloeg dan concurrenten Microsoft (Xbox 360) en Sony (Playstation 3). De motioncontroller heeft veel weg van een televisie-afstandsbediening, maar is zo veel meer dan dat. Via een Sensor Bar bij de televisie kan zowel de locatie als de richting van de controller exact worden waargenomen, waardoor spellen niet alleen met de gangbare knoppen en joysticks, maar vooral ook met bewegingen van de controller speelbaar zijn. Met de Nunchucks kun je jouw personages zelfs met twee handen besturen. Dubbel zoveel fun dus! 🙌

Just me and my Wii

Het spelen van Wii Games die goed gebruik maken van deze technologie wordt zo een bijzondere ervaring. Zo hoef je dankzij Wii Sports niet meer je huiskamer uit om te bowlen of te tennissen en is Mario Karten op de Wii heel erg leuk met het bijbehorende stuurtje. De Wii is leuk voor jong en oud en de meeste games zijn heel eenvoudig op te pakken. Je hoeft geen uren te wennen aan nieuwe knoppencombinaties en joysticks. Je pakt de Wii Remote en kunt meteen beginnen aan jouw favoriete games. Heb je visite en wil je gauw een spelletje spelen? Er is geen gezelschap dat nee zegt tegen de Wii!

Tweedehands Nintendo Wii of Games kopen

Ons Nintendo Wii-assortiment is opgedeeld in twee groepen.

  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires. Onze consoles zijn refurbished en klaar voor een nieuw avontuur.
  • Alle spellen staan onder Games. Al onze Wii Games zijn origineel. Tenzij anders vermeld zijn alle games compleet met bijbehorende handleiding en doosje, gebruikt en in goede staat.

De Nintendo Wii console

Gamen met de Nintendo Wii is niet te vergelijken met de manier waarop we al sinds de jaren 80 gamen. Ja, er zijn nog steeds controllers met knopjes, maar je personage besturen door je controller te bewegen? Dat was ook voor ons nieuw. Het zorgde ervoor dat de Wii bizar goed verkocht. En nog steeds spelen veel gamers graag op de Wii. Je kunt ons er regelmatig op betrappen aan het eind van onze werkdag. 😉

De magie van de Nintendo Wii zit vooral in de Wii Remote en niet zozeer in de console. De Wii is een stukkie minder krachtig dan de Playstation 3 en Xbox 360, maar in alle eerlijkheid: wat zegt rekenkracht als je ook op een andere manier gamers kunt betoveren? 

  • De Wii console heeft geen HDMI-aansluiting, maar met de Wii 2 HDMI Converter kun je de Wii toch op alle moderne TV's en monitors aansluiten.
  • Je kunt je oude Gamecube controller ook op de Wii aansluiten. Je hebt dan geen motion control, maar het is toch handig om te weten als je neefjes of nichtjes onverwachts langskomen en je niet voldoende Wii controllers hebt voor iedereen.
  • Er zijn meerdere Wii modellen uitgebracht. Bij de eerste revisie mist de compatibiliteit met de oude Gamecube controllers. Later kwam Nintendo ook nog met de Nintendo Wii Mini; een kleine versie van de originele Wii console.

Check ons assortiment Wii games

Dankzij de motion controls kregen gameontwikkelaars ineens veel meer mogelijkheden bij het bedenken van nieuwe game mechanics. En dat leverde dan ook heel veel vette games op. In 2007 bracht Ninendo Super Mario Galaxy uit. Een loodgieter in de ruimte: de perfecte setting voor een game, toch? 😜 De game werd een groot succes en drie jaar later kwam Nintendo met een vervolg: Super Mario Galaxy 2. Met nieuwe omgevingen en features om je mee te vermaken. Natuurlijk kreeg ook Link weer een plek in de line-up van Nintendo Games in The Legend of Zelda: Twilight Princess en The Legend of Zelda: Skyward Sword. Andere vette games die voor de Nintendo Wii uitkwamen, zijn:

Have fun

De Nintendo Wii staat voor ultiem speelplezier. Gezelschap, activiteit, lol, competitie, misschien ook een klein beetje frustratie als je vriend(in) je verslaat na een verhit potje Wii Sports. Het hoort er allemaal bij. En jij kunt het weer helemaal opnieuw beleven, of voor het eerst meemaken.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock