9.3/10


Alles over de Nintendo Wii

De Nintendo Wii werd in Europa gelanceerd vlak voor kerst in 2006 als opvolger van de Gamecube. Het bleek het begin van een zeer succesvolle periode voor Nintendo waarin uiteindelijk ruim 100 miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Wii Remote

Het meest vernieuwende element van de Wii is de controller, waarmee Nintendo een hele andere weg insloeg dan concurrenten Microsoft (XBox 360) en Sony (Playstation 3). De motioncontroller heeft veel weg van een televisie-afstandsbediening, maar is zo veel meer dan dat. Via een Sensor Bar bij de televisie kan zowel de locatie als de richting van de controller exact worden waargenomen, waardoor spellen niet alleen met de gangbare knoppen en joysticks, maar vooral ook met bewegingen van de controller speelbaar zijn.

Het spelen van Wii Games die goed gebruik maken van deze technologie wordt zo een bijzondere ervaring. Zo hoef je dankzij Wii Sports niet meer je huiskamer uit om te bowlen of te tennissen en is Mario Karten op de Wii heel erg leuk met het bijbehorende stuurtje.

Games

Behalve Wii games kun je op de eerste versies van de Wii ook Gamecube Games spelen met bijbehorende Gamecube Controllers.

Nintendo Wii of Games kopen

Ons Nintendo Wii-assortiment is opgedeeld in twee groepen. Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires. Alle spellen staan onder Games. Al onze Wii Games zijn origineel. Tenzij anders vermeld zijn alle games compleet met bijbehorende handleiding en doosje, gebruikt en in goede staat.


Vind je het goed als we cookies gebruiken? Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.