De 12 best verkochte games op de Super Nintendo


Alles over de Super Nintendo

Tien jaar na de release van de Nintendo NES, in 1993, kwam de Super Nintendo (Nintendo SNES) op de markt. De SNES biedt stereogeluid, meerdere scrollende achtergronden en met 16bit twee keer zoveel geheugen als de NES. Echt een super console dus. 😉 Het is niet voor niets dat de Nintendo SNES door velen gezien wordt als een van de meest significante en invloedrijke consoles die de Japanse fabrikant ooit heeft gemaakt. De Nintendo SNES prijkt dan ook vaak op de hoogste posities in lijstjes van de beste consoles aller tijden.


wAAROM ALLES AAN DE nINTENDO sneS SUPER IS

Na het grote succes van de NES leek Nintendo het onderspit te delven in de wereld van console gaming. Sega's Mega Drive groeide in populariteit en de NES werd steeds meer een familieconsole dan een echte gamersconsole. Gelukkig wist Nintendo zichzelf weer helemaal op de kaart te zetten met de Super Nintendo. Ze stapte af van de 8-bit architectuur en gingen Sega achterna door voor 16-bit te kiezen. De grafische superkracht van de SNES werd al snel duidelijk. Roterende 3D-effecten, perfecte scaling en een zeer uitgebreid kleurenpalet maakte van deze Nintendo console een echte Super Nintendo. En ook niet onbelangrijk: Ken Kutaragi (a.k.a. The Father of the Playstation) ontwierp de superieure audio-chip die 8-kanaals stereogeluid mogelijk maakte. 🔊

Super nintendo CONSOLE OF GAMES KOPEN

Ons Super Nintendo assortiment is opgedeeld in twee groepen.

  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires. Onze consoles zijn refurbished en uitgebreid getest. Zo weten we zeker dat jij er net zoveel plezier van gaat beleven als de vorige eigenaar.
  • Alle spellen staan onder Games. Tenzij het anders vermeld staat (doordat er NTSC bijstaat), zijn al onze Super Nintendo Games zijn Europese PAL games. Ze zijn sowieso allemaal origineel.

De beste RPG's en toffe side scrollers

Op de SNES keerden alle videogamehelden van weleer in stijl terug en werd een ongeëvenaarde serie ingezet met Super Mario Kart. Titels als Super Mario WorldThe Legend of Zelda: A Link to the PastDonkey Kong Country, en Super Metroid behoren tot de dag vandaag tot de besten in hun genre. Het gehele aanbod van uitgebrachte SNES games ontstijgt de 500.

Dit uitgebreide en gevarieerde aanbod draagt bij aan het imago van de SNES als de beste console ooit, ondanks dat Nintendo meer NES en Wii consoles verkocht. In 2017 bracht Nintendo zelfs de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System uit om nieuwe spelers kennis te laten maken met de te gekke Nintendo SNES games. Maar niets is zo tof als een originele Nintendo SNES bezitten. Wij kunnen er zelf ook moeilijk vanaf blijven.


De perfecte controller

Hoewel de Nintendo SNES games en de consoles zelf absoluut van het hoogste niveau zijn, verdient de SNES controller ook zeker speciale aandacht. 🎮 Met twee extra knoppen aan de voorkant en twee shoulder buttons kregen game-ontwikkelaars veel meer mogelijkheden om gave dingen met de besturing te doen. Bovendien was de rechthoekige NES controller met twee knoppen en een D-pad eenvoudig te gebruiken, maar niet de meest prettige controller om lang vast te houden. Met de SNES controller is dit geen probleem meer. Zelfs na een speelsessie van vele uren voel je niets van je handen. Maar voor je ogen en de relatie met je vriend(in), ouders en andere sociale contacten raden we je toch aan om de controller zo nu en dan even opzij te leggen. En ja, dat kan heel lastig zijn met zulke toffe games. 😋

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock