Alles over de Nintendo Wii U

De Nintendo Wii U kwam in 2012 op de markt als opvolger van de succesvolle Wii. Voor de officiële bekendmaking van de naam, stond de console bekend onder de codenaam Project Café. Na een voorzichtige start, nam de verkoop flink toe met het uitkomen van de populaire games Mario Kart 8 en Super Mario Maker. De eerste game die uitkwam voor de Nintendo Wii U was echter Mario Bros. U. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat een Nintendo console weer eens samen met een nieuwe Mario game gelanceerd werd. Bovendien was dit de eerste Mario game met een HD-resolutie.

Wii U Gamepad controller

Het meest vernieuwende element van de Wii U is de Gamepad Controller, met een groot ingebouwd touchpad. Games die hier goed gebruik van maken, krijgen zo een heel uniek karakter. Goed om te weten: de Wii U Gamepad functioneert ook als een afstandsbediening voor je tv. Ja, het is lui. Maar kom op, het is ook mega handig. 😉

Naast de Gamepad, kan er op de Wii U ook gespeeld worden met een Wii U Pro Controller of met reguliere Wii controllers.

Speel al je favoriete retro games

Nintendo heeft een rijke geschiedenis als het gaat om toffe games die ook jaren later nog een hoge fun factor hebben. Met de Nintendo Wii U kun je al je oude games van de Wii eenvoudig overzetten naar je nieuwe console. Maar als je er liever voor kiest om je originele Wii te behouden, dan begrijpen wij dat maar al te goed.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock