Alles over de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is de meest recente console van Nintendo en behoort tot de achtste generatie spelcomputers, samen met de PS4 en Xbox One. Waar Microsoft en Sony vechten om een grote groep ‘couch console gamers’ focust Nintendo zich op een hele andere ervaring met hun draagbare spelcomputers. Met de Nintendo Switch probeert Nintendo beide doelgroepen aan te spreken. Binnen een paar seconde switch je van een draagbare console naar een ‘home console’ die je op je 55” tv aansluit. Meer dan ooit kun je met de Switch dus helemaal zelf bepalen waar en hoe je speelt. FREEDOM! 😏

Tweedehands Nintendo Switch en Games kopen

Ons Nintendo Switch-assortiment is opgedeeld in twee groepen.

  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires. Onze Switch consoles zijn refurbished en klaar voor een nieuw avontuur.
  • Alle spellen staan onder Games. Al onze Switch Games zijn origineel en tweedehands.

Verschillende Nintendo Switch modellen

Na de release van de Nintendo Switch in 2017 heeft Nintendo niet stilgezeten. Zo brachten ze een revisie en een nieuw model uit en gaan er geruchten dat er ook aan een derde model gewerkt wordt. Wil je weten welk model bij jou past? We zetten de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Nintendo Switch

De originele Switch is een hybride console, bestaande uit een console met ingebouwd scherm, een dock en twee Joy-Con controllers. De console zelf heeft veel weg van een tablet, met een 720p LCD scherm en een speciale aansluiting aan de onderzijde. Aan de zijkanten zijn twee gleuven aanwezig, hier kun je de Joy-Con controllers inschuiven wanneer je handheld wilt spelen. Via het dock kun je de Nintendo Switch met je TV verbinden. De Switch kan een resolutie van maximaal 1080p naar je TV zenden.

Revisie van de Switch

In 2019 bracht Nintendo een revisie uit van de originele Switch. Dit model is te herkennen aan het serienummer op de doos dat begint met XK. Dit model heeft een betere batterijduur, dankzij een efficiëntere chip. 🔋 Hierdoor kan je met dit model tot wel twee keer langer gamen op een volle lading. Daar zeggen wij zeker geen nee tegen! 👍

Nintendo Switch Lite

Naast een revisie van de originele Switch bracht Nintendo ook een compleet nieuw model op de markt: de Nintendo Switch Lite. Je kunt deze niet op je tv aansluiten en de Joy-Cons zijn in de console verwerkt. Dit is dus echt een spelcomputer om in volledige vrijheid te gamen, zolang de batterij juice heeft, natuurlijk. De meeste Switch games kunnen op de Lite gespeeld worden, met uitzondering van de games die alleen geschikt zijn om via een dock te spelen.

Nintendo Switch OLED

In 2020 begon de geruchtenmolen flink te draaien en begin 2021 brachten leakers steeds meer details naar buiten over een aanstaande nieuwe console van Nintendo. Volgens de laatste lekken zou dit model de Super Nintendo Switch gaan heten. Een duidelijke knipoog naar de SNES uit 1991, een van onze favoriete consoles. Deze modernere versie van de Switch zou krachtigere hardware krijgen, een 720p OLED-scherm en 4K-output, zodat je games super scherp op je tv worden getoond. Er wordt gezegd dat de Super Nintendo Switch net zo krachtig als de PS4 gaat worden. Wij zijn benieuwd! 😳

Update 2023: Inmiddels is deze nieuwe versie uitgebracht onder de naam Nintendo Switch OLED.

Speel deze toffe games waar en wanneer jij wilt

De lijst met toffe Nintendo Switch games is haast oneindig. Je schaft deze games eenvoudig digitaal aan via de eShop van Nintendo of fysiek door ze bij ons te bestellen. Wanneer je deze cartridges gebruikt, is er minder ruimte nodig op de interne opslag. Met digitale games zit deze een stuk sneller vol. Hoe je jouw games ook aanschaft, met de Nintendo Switch ben je altijd verzekerd van veel gameplezier. Benieuwd naar onze top 5 games voor de Switch? Hier komt ‘ie:

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock