Super Nintendo aansluiten op een moderne TV

Je Super Nintendo aansluiten op een TV is geen enkel probleem. Zelfs niet op de meest moderne HD televisies. Voor een uitgebreid overzicht, check onze guide voor het aansluiten van Nintendo consoles op moderne televisies.

Voor de Super Nintendo heb je 4 mogelijkheden. Hoe verder je naar beneden scrolt, hoe beter de beeldkwaliteit, hoe groter het gebruiksgemak, maar ook - je raad het al - hoe hoger de prijs.

We hebben alle voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken.RF-Switch

Vroeger werd de RF-Switch het meest gebruikt om een Super Nintendo aan te sluiten.


Aansluiten

🔌 Aansluiten op de coax ingang van je TV.

📺 Het juiste kanaal verschilt per TV en console. Meestal is het analoge kanaal 3 of 4. Je kunt het beste de auto-scan functionaliteit gebruiken om het juiste kanaal te vinden.


Voordelen

 De OG old-school gaming ervaring


Nadelen

 Minst goede beeldkwaliteit

 Als je ook TV kijkt via de coax ingang moet je (om de beeldkwaliteit op peil te houden) vaak wisselen van kabel om te gamen

 Modernere TVs hebben vaak geen coax-ingang meer of bieden geen gebruiksvriendelijke ervaring om het signaal te vinden


AV-kabel (met Scart Blokje)

Super Nintendo consoles hebben ook een multi-out composiet-uitgang. In het normaal Nederlands is dat de rechthoekige aansluiting met het uitsteekseltje midden boven. Toen de SNES uitkwam, was dit het nieuwste van het nieuwste en Nintendo heeft deze aansluiting tot en met de GameCube gebruikt.


Aansluiten

🔌 Aansluiten op de composiet ingangen (de rood-wit-gele tulp-ingangen) van je TV. Met behulp van het Scart Blokje kun je ook de scart-ingang van je TV gebruiken. Let op: Bij sommige TVs kun je de componenten ingangen (de groen-blauw-rood-with-rood tulp-ingangen) ook gebruiken voor deze composiet kabel. In dat geval moet de gele tulp-kabel in de groene video-ingang en de witte en rode tulp-kabels in de wit-rode audio-ingangen. Is je beeld dan zwart-wit? Dan kun je deze ingangen niet gebruiken.

📺 De meeste TVs noemen het kanaal AV of EXT of SCART.


Voordelen

✅ Makkelijk het juiste kanaal vinden

✅ Dezelfde kabel is ook te gebruiken voor de Nintendo 64 en de GameCube

 Vaak parallel aan te sluiten met bijvoorbeeld je TV-ontvanger (op HDMI of coax)

 Beste prijs-kwaliteit verhouding


Nadelen

❌ De bekabeling steekt (zeker met scart blokje) een behoorlijk stukje uit. Als je TV aan de muur hangt en de aansluiting aan de achterkant zit, kan dit problemen opleveren.

❌ De kabel is gevoelig voor andere elektro-magnestische velden. Heb je een storend beeld? Dan kan het soms helpen om de kabel zo ver mogelijk weg te houden van andere (stroom)kabels en elektrische apparaten.

 Niet de optimale beeldkwaliteit


AV-HDMI Converter

Met deze optie stop je nog steeds dezelfde AV-kabel in je Super Nintendo, maar gebruik je een magisch zwart doosje om het analoge signaal om te zetten in een digitaal signaal en kun je vervolgens een normale HDMI-kabel gebruiken om het aan te sluiten op je TV.


Aansluiten

🔌 Aansluiten op de HDMI ingang van je TV. Naast het zwarte doosje zelf heb je nog een Super Nintendo AV-kabel en een reguliere HDMI-kabel nodig. De converter zit tussen deze twee kabels in. Let op: De converter heeft ook stroom nodig. Hiervoor gebruik je een mini-USB kabel (meegeleverd bij de converter) en eventueel een USB power adapter om de USB-kabel in een stopcontact te stoppen.

📺 Het beeld komt binnen op een van de HDMI-kanalen van je TV. Je kunt op de converter kiezen tussen 720p en 1080p.


Voordelen

✅ Makkelijk het juiste kanaal vinden

 Parallel aan te sluiten met andere apparaten (als je TV meerdere HDMI-ingangen heeft)

 Breed inzetbaar. De zelfde converter is ook te gebruiken om het composiet signaal van andere apparaten (bijvoorbeeld je N64, GameCube, of digitale camera) om te zetten in een digitaal signaal.

 Goede beeldkwaliteit


Nadelen

❌ Veel losse onderdelen en dus ook veel kabeltjes en aansluitingen. Dit kan een wat rommelig gezicht zijn.

 Duurdere optie


HDTV HDMI Kabel voor SNES en N64

Dit is het vlaggeschip onder de Super Nintendo aansluitingen. Speciaal ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf voor optimale beeldkwaliteit en gebruiksgemak.


Aansluiten

🔌 Aansluiten op de HDMI ingang van je TV. Let op: De converter in het midden van de kabel heeft ook stroom nodig. Hiervoor gebruik je een micro-USB kabel (meegeleverd bij de HDTV HDMI kabel) en eventueel een USB power adapter om de USB-kabel in een stopcontact te stoppen.

📺 Het beeld komt binnen op een van de HDMI-kanalen van je TV. Je kunt op de converter kiezen tussen 4:3 en 16:9 resolutie.


Voordelen

✅ Makkelijk het juiste kanaal vinden

 Parallel aan te sluiten met andere apparaten (als je TV meerdere HDMI-ingangen heeft)

 Dezelfde kabel is ook te gebruiken voor de Nintendo 64.

 De beste beeldkwaliteit


Nadelen

❌ In tegenstelling tot wat er op de verpakking staat is deze kabel niet compatibel met veel PAL GameCube systemen.

 Prijzig

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock