Wat is de staat van de Nintendo Entertainment System (NES) producten?

De al bijna 40 jaar oude Nintendo Entertainment System, ofwel de NES, was de eerste thuisconsole van Nintendo. De 8-bit graphic spelcomputer had vele populaire titels zoals Super Mario Bros, Kirby en Duck Tales. Voor veel van ons een nostalgisch vierkante broodtrommel, voor andere de gaming console uit hun jeugd.

Na zoveel jaar van bestaan kan het zijn dat de console er net iets anders uit ziet dan toen je 'm origineel kocht bij de Bart Smit. Om verassingen te voorkomen hebben wij zowel de NES console als de accessoires verdeelt in 3 categorieën, namelijk:

 • Budget
 • Standaard
 • Premium

Belangrijk om te weten is dat zowel de budget- als de standaard- als de premium categorie van de Nintendo producten uitvoerig worden getest voordat wij deze weer verkopen. Wij garanderen dan ook een werkende Nintendo console of accessoire 👍

NES Budget Console en Accessoires

Wanneer je een rode sticker met de tekst 'Budget' bij de afbeelding van de console, controller of accessoire ziet staan, dan betreft het een budget artikel. Een budget artikel is in een minder mooie staat dan een standaard of premium artikel, je kan dan denken aan:

 • Stukjes afgebroken plastic: een hoekje, aansluitpunt of een klein plekje waar het plastic ontbreekt. Dit kan het uitzonderlijke geval zijn bij de console. Het plastic is al oud en zwakker geworden en met een kleine val kan het zomaar zijn dat er een klein stukje plastic ontbreekt.
 • Verkleuring: de console, controller of accessoire is verkleurd. Vooral grijs- en wittinten worden geel door uv-stralen. Dit noemen wij ook wel vergeling.
 • Zichtbare krassen: door het meeslepen van je console of uitbundig gebruiken van de controller of accessoire komen er gebruikerssporen op. Het plastic is niet zo erg sterk waardoor je al gauw kleine tot diepere krassen krijgt.
 • Vervaging: het verkeerd schoonmaken of veelvuldig poetsen kan ervoor gezorgd hebben dat de Nintendo logo of andere teksten vervaagd zijn.
 • Zwarte buitendraad: het veel gebruiken of knabbelen aan de bedrading van je controller kan de buitenste mantel van de bedrading bloot maken. De draadjes in de zwarte kabel zitten nog wel netjes in hun silicone omgeving.
 • Klik gevoel: de feedback die je krijgt van de controller, zoals door het indrukken van de A of B knop, is minimaal. De rubbers werken goed alleen zijn deze verslapt. Jouw input werkt wel goed naar de console toe.

NES Budget Console

De Nintendo Entertainment System, ofwel de NES, Console Budget is onze goedkoopste NES console die wij verkopen. De console is misschien niet mooi omdat de behuizing kapotte hoekjes heeft, vergeeld is, krassen bevat en/of het Nintendo logo vervaagd of verdwenen is, maar de console doet wat hij moet doen, namelijk jouw oude NES games afspelen zonder problemen of haperingen.

Om er zeker van te zijn dat jij kan genieten van jouw NES Budget Console geven wij 1 maand garantie.

NES Budget Controller

De Nintendo Entertainment System, ofwel de NES, Controller Budget is onze goedkoopste NES controller die wij verkopen. De controller is misschien niet mooi omdat er in de behuizing een rammel zit, vergeeld is, krassen bevat en/of het Nintendo logo vervaagd of verdwenen is. Ook kan het klikgevoel, ofwel de feedback die je van een controller krijgt, wat minder of helemaal weg zijn of een opening aanwezig zijn in de kabel. Toch doet de controller wat hij moet doen: namelijk jouw input doorgeven aan jouw NES Console zodat jij Bowser kan verslaan in Super Mario Bros zonder problemen of haperingen.

Om er zeker van te zijn dat jij kan genieten van jouw NES Budget Controller geven wij 1 maand garantie.

Kortom, je hebt te maken met het lelijk eendje onder de consoles, controllers en accessoire. Wij garanderen de werking van een budget artikel en het plezier wat je ervan hebt. Om nog nog even extra duidelijk te maken hebben wij de voor- en nadelen van een budget artikel hieronder opgesomd:

✔ Goedkoper t.o.v. de standaard categorie in prijs

✔ Erg karakteristiek en vaak zit er een verhaal erachter

✔ Bijdrage aan het langer gebruiken van 'minder mooie' refurbished producten

 Product zal minder snel jou het nostalgisch woonkamer gevoel geven

NES Standaard Producten

Wanneer je geen sticker tegenkomt bij het product, wat je wel ziet bij budget en premium artikelen, dan heb je te maken met een standaard Nintendo product. Een standaard Nintendo product ziet er een stuk netter uit dan een budget product, maar kan weldegelijk gebruikerssporen bevatten. Toch krijg je het gevoel van nostalgie, ziet het product er nog goed uit en betaal je niet de hoofdprijs. Bij een standaard product moet je denken aan:

 • Verkleuring: de console, controller of accessoire is lichtjes verkleurd. Vooral grijs- en wittinten worden lichtjes geel door uv-stralen. Dit noemen wij ook wel vergeling (begin stadium).
 • Zichtbare lichte krassen: door het gebruiken en neerleggen van je controller of accessoire ontstaan er lichte krasjes op de behuizing. Het plastic is niet zo erg sterk waardoor je al gauw wat kleinere gebruikerskrasjes op komen.
 • Klik gevoel: de feedback die je krijgt van de controller, zoals door het indrukken van de A of B knop, is er wel, maar minder dan bij een premium controller. De rubbers werken goed alleen zijn deze lichtjes verslapt. De input naar de console toe werkt goed.

NES Standaard Console

De Nintendo Entertainment System, ofwel de NES, Console Standaard is onze middenklasse van de NES console die wij verkopen. De console draagt een groot deel van zijn karakter met zich mee, maar is niet zo netjes en mooi als toen jij 'm kocht in de jaren '80. Zo kan de behuizing lichtjes zijn verkleurd en kunnen er hele lichte krassen op zitten. Gelukkig brengt de standaard versie al een stuk meer nostalgie in huis en doet de console wat hij moet doen, namelijk jouw oude NES games afspelen zonder problemen of haperingen.

Om er zeker van te zijn dat jij kan genieten van jouw NES Standaard Console geven wij 1 maand garantie.

NES Standaard Controller

De Nintendo Entertainment System, ofwel de NES, Controller Standaard is onze middenklasse in de NES controllers. De controller ziet er nog goed uit maar kan gebruikerssporen of verouderingssporen bevatten. Je moet dan denken aan lichte vergeling en lichte krasjes op de behuizing. Ook kan het klikgevoel, ofwel de feedback die je van een controller krijgt, ietsjes minder zijn dan zoals je gewend bent van premium controller. Toch doet de controller wat hij moet doen: namelijk jouw input doorgeven aan jouw NES Console zodat jij samen met Felix de Professor kan verslaan in Felix the Cat.

Om er zeker van te zijn dat jij kan genieten van jouw NES Standaard Controller geven wij 1 maand garantie.

Wanneer je geen sticker zoals 'BUDGET' of 'PREMIUM' ziet bij de afbeelding, dan heb je de standaard Nintendo product te pakken. Een standaard product is cosmetisch in betere staat t.o.v. een budget versie, al kan deze nog wel lichte gebruikerssporen bevatten. Je kan dan denken aan lichte krasjes of een beperkte verkleuring. Enkele voor- en nadelen van een standaard Nintendo artikel zijn:

✔ Cosmetisch in goede staat

✔ Vorige eigenaar was er zuinig op het product

✔ Product zal in de woonkamer meer bijdragen leveren aan jouw nostalgisch gevoel

 Product is duurder t.o.v. een budget artikel

NES Premium Producten

Wanneer je een groene sticker tegenkomt bij een product met de tekst 'premium', dan heb je te maken met de crème de la crème onder de Nintendo NES console, controller of accessoire. Een premium Nintendo product ziet er zeer goed uit maar is daarom wel een stuk duurder dan onze standaard of budget artikelen. Je kan dan ook verwachten dat de console, controller of accessoire amper gebruikerssporen bevat en dat er amper spraken is van vergeling. Je krijgt door het premium artikel het gevoel alsof je net een controller hebt gekocht in de Bart Smit. Bij een premium product moet je nog wel rekening houden met

 • Verkleuring: de console, controller of accessoire is heeft zo goed als nieuwstaat zijn grijstint, al kan dit maximaal 5% afwijken.
 • Zichtbare lichte krassen: de console, controller of accessoire heeft echt minimale krassen op de plekken waar dat niet te voorkomen is. Zo zie je dit nog wel eens aan de achterkant van een controller.

NES Premium Console

De Nintendo Entertainment System, ofwel de NES, Console premium is onze crème de la crème onder de Nintendo NES console die wij verkopen. De console ziet er zeer netjes uit en heeft amper de zon gezien, zo mooi is zijn grijstint gebleven. Je kan bijna zeggen dat je de console nieuw koopt via een tijdmachine. Niet alleen is de console in een goede cosmetische staat, ook doet de console wat hij moet doen, namelijk jouw oude NES games afspelen zonder problemen of haperingen.

Om er zeker van te zijn dat jij kan genieten van jouw NES Premium Controller geven wij 1 maand garantie.

NES Premium Controller

De Nintendo Entertainment System, ofwel de NES, Controller Premium is crème de la crème onder de NES controllers. De controller ziet er zeer netjes uit en heeft amper agressie en zonuren meegemaakt. Je kan bijna zeggen dat je de controller nieuw koopt via een tijdmachine. Niet alleen is de controller in cosmetische goede staat, ook doet de controller wat hij moet doen, namelijk jouw input doorgeven aan jouw NES Console zodat jij samen met Kirby op avonturen kan gaan.

Om er zeker van te zijn dat jij kan genieten van jouw NES Premium Controller geven wij 1 maand garantie.

Wanneer je een Nintendo artikel ziet met een 'PREMIUM' sticker ziet bij de afbeelding, dan heb je de premium producten van Nintendo te pakken. Omdat zo'n oude console, controller of accessoire in zo'n mooie staat maar weinig voorkomt, betaal je er een stuk meer voor dan een standaard- of budget artikel. Een premium artikel is in zeer goede staat en werkt perfect. Enkele voor- en nadelen van een standaard Nintendo artikel zijn:

✔ Cosmetisch in zeer goede staat (tot aan nieuw toe)

✔ Vorige eigenaar was echt super zuinig op het product

✔ Product zal in de woonkamer een volledige bijdragen leveren aan jouw nostalgisch gevoel

 Product is erg duur t.o.v. een standaard of budget artikel


Wij hopen dat jij nu een goede keus kan maken voor het adopteren van een NES console, controller of accessoire. Staat hier geen antwoord op jouw vraag tussen? Neem dan zonder te aarzelen contact met ons op want 'meten is weten' en 'teleurstellingen voorkomen is beter dan genezen' 🙃

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock