9.3/10

NES / Consoles & Accessoires /

RetroN 1 NES Gaming Console (Gray) - AV

RetroN 1 NES Gaming Console (Gray) - AV RetroN 1 NES Gaming Console (Gray) - AV
RetroN 1 NES Gaming Console (Gray) - AV RetroN 1 NES Gaming Console (Gray) - AV
RetroN 1 NES Gaming Console (Gray) - AV
RetroN 1 NES Gaming Console (Gray) - AV
€ 29,95
Prijs per Stuk

Voorraad :

 

RetroN 1 NES Gaming Console - Grijs

Het doel van de Hyperkin RetroN 1 Console - AV was om de technologische mogelijkheden van vandaag de dag te gebruiken om technologieën van vroeger weer te laten werken. Maar dan voor een zacht prijsje. Dat het Hyperkin is gelukt moeten wij toegeven want voor minder dan een originele NES budget heb je een mooie clone console met bijbehorende controller die je direct kan gebruiken. Je hebt alleen nog een originele NES game nodig 😉.

Met de Hyperking RetroN 1 Console - AV kan je de meeste NES games spelen zoals je dat vroeger deed. Je sluit de console namelijk aan via een tulp- of scartaansluiting van je televisie. Ook maakt het niet uit of je nog een stapeltje NTSC games hebt liggen of PAL: de console is namelijk regiovrij.
AANSLUITEN

De Hyperkin RetroN 1 Console - AV is een stukje techniek waarop enkele kosten en baten van deze type console is afgewogen. Belangrijk is dat je weet dat de console geen HDMI aansluting heeft.

De console sluit je gemakkelijk aan met de bijgeleverde AV-kabel. Heb je geen Composiet- of componenteningangen maar wel een scartaansluiting? Dan kan je met tussenkomst van een scartblokje de console aansluiten. Je moet die wel los erbij bestellen.


Qua voeding is de Hyperking RetroN 1 Console niet veeleisend. Met de bijgeleverde Micro-USB kabel van 1,5 meter lang kan je de console aansluiten op een gangbare 5V/1A adapter.
WAT KRIJG JE ERBIJ

De Hyperkin RetroN 1 Console - AV wordt compleet geleverd in doos. Je kan dan ook het volgende verwachten:

 • De Hyperkin RetroN 1 Console - AV in het grijs/zwart/rood
 • Bijbehorende RetroN 1 controller met een snoerlengte van 1,5 meter;
 • Een 2-polige AV-kabel van 90 centimeter lang;
 • Een Micro-USB kabel van 1,5 meter lang;


Let op: de snoer van de controller is ter vergelijking met de originele Nintendo controllers erg kort. Wij raden het dan ook aan om een verlengsnoer erbij te nemen als jij die zelf niet hebt.
COMPATIBILITEIT

Zo goed als de meeste originele NES games (zowel PAL als NTSC) zijn speelbaar op de Hyperkin RetroN 1 Console - AV. Echter zijn er een aantal titels bij ons bekend waar je soms glitches in tegen komt of die helemaal niet werken op de Hyperkin RetroN 1. Dit is ons lijstje:

 • Batman (beeld flikkert bij de introscherm, geen problemen in game)
 • Battletoads (console loopt vast bij level 2)
 • Castlevania III: Dracula's Curse (geluid komt niet overeen met het originele, game speelbaar)
 • Digger T. Rock (glitcht, onspeelbaar)
 • Dr. Mario (2-players compatibiliteit moet je handmatig invoeren, anders loopt het spel vast)
 • Gremlins 2 (geluid komt niet overeen met het originele, game speelbaar)
 • Kung Fu (voeten glitchen soms bij de vechters, game speelbaar)
 • Pirates! (tekst en afbeeldingen onleesbaar, niet speelbaar)
 • Rush 'n Attack (graphics van de bergen zijn soms afleidend, wel speelbaar)
 • Soccer (laad zelden, niet speelbaar)
 • Solar Jetman (tussenfilmpjes glitchen, game speelbaar)
 • Xevious (laad zelden, niet speelbaar)


Note: Ken jij een game die wij toe moeten voegen aan dit lijstje? Laat het ons vooral weten via onze contactpagina.
PLUS- EN MINPUNTEN

De Hyperkin RetroN 1 Console - AV is een door Hyperkin gefabriceerde console. Het is niet mogelijk om zelf instellingen te wijzigen of de console te (her)programmeren. Ook kan je er geen games op downloaden of via een SD-kaart toevoegen.

De Hyperkin RetroN 1 Console - AV is een realtime console waarin de NES wordt nagebootst via een chip en wordt ook wel een 'clone console' genoemd. Zo'n clone console heeft zo zijn voor- en nadelen. Om verassingen te voorkomen zetten wij die hieronder op een rijtje:

+ Compact van formaat.

+ Plug-and-play zonder moeilijk gedoe.

+ Compatibel met de meest gangbare games gegarandeerd.

- Met de 4:3 ratio kom je dicht in de buurt van de originele Nintendo Entertainment System ratio (8:7), maar ervaren gamers zien dit verschil wel.

- Games zijn alleen te spelen op een 4:3 ratio. Het is niet mogelijk om dit aan te passen naar 16:9 ratio voor wie zijn breedbeeld televisie wilt opvullen met pixels.

- Ondanks dat de RetroN 1 - AV in 2021 is uitgebracht bevat de console enkel een AV-aansluiting. De console kan niet gebruikt worden op televisies die geen AV-aansluiting of scartaansluiting hebben.
STAAT VAN HET PRODUCT

De Hyperkin RetroN 1 Console - AV is gloedje nieuw en is door ons uitgebreid getest. Deze is naar onze mening als beste uit de test gekomen als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding. Ondanks dat het geen originele Nintendo product is garanderen wij de werking op de meest gangbare games. Twijfel je of jouw game erop werkt? Check dan de lijst van games waar de bugs of problemen van bekend zijn hierboven. Op de RetroN 1 krijg je 6 maanden garantie. Kijk 'm toch een shinen. 😎
Artikel over de RetroN 1 NES Gaming Console (Gray) - AV

Dit product wordt genoemd in dit artikel op onze website: Wat is het verschil tussen de RetroN 1 - AV en de RetroN 1 HD?

Vind je het goed als we cookies gebruiken? Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.
Accepteer geselecteerde cookies