GameCube Controller USB Adapter voor de Nintendo Switch

In deze guide gaan we een GameCube Controller USB Adapter gebruiken om met GameCube Controllers te kunnen gamen op een Nintendo Switch.

De GameCube Controller is misschien wel de beste controller die Nintendo ooit heeft gemaakt. Alles klopt eraan: hij ligt lekker in de hand; de problemen met de N64 joysticks zijn volledig verholpen, en de gele C-stick leent zich uitstekend om bijvoorbeeld met Super Smash Bros lekker mee te rammen.

In deze guide werken we met deze Mayflash GameCube USB Controller Adapter voor Nintendo Switch. Het woord guide is eigenlijk wat overdreven, want de Mayflash adapter ondersteunt de Nintendo Switch op basis van Plug en Play.

Tijd: 2 minuten

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Benodigdheden:


Stap 1

Sluit de Mayflash Controller Adapter aan op de Switch. Beide USB-aansluitingen moeten parallel aangesloten worden. Sluit vervolgens je GameCube controllers aan op de adapter. Je kunt tot 4 GameCube controllers aansluiten.

Gamecube USB Adapter - Aansluiten op de Switch

Stap 2

De Switch herkent de controllers direct. Druk op elke controller tegelijkertijd op de R- en L-knop om verbinding te maken.

Gamecube USB Adapter - Verbinding maken met de Switch

Stap 3

That's it! Plug en Play. Appeltje Eitje. Je bent nu klaar om met je Gamecube Controllers te gamen op je Nintendo Switch.

Heel veel game plezier!

Gamecube USB Adapter - Nintendo Switch

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock