Wat is de beste Nintendo GameCube Controller

Waarschijnlijk ben je op deze pagina beland, omdat je op zoek bent naar een nieuwe GameCube controller. En dan wel eentje met een perfect joysticks. Met een mooi design. Die niet slijt. En lekker speelt. En ook nog een beetje goedkoop.

Snappen we. We got your back! Er zijn een hoop opties en wij laten je op deze pagina precies zien wat de Top 3 Beste GameCube Controllers zijn.

In feite heb je drie opties:

  1. Een Nieuwe Aftermarket Controller
  2. Een gebruikte Originele Controller (let op de joysticks)
  3. Nieuwe Joysticks voor je Originele GameCube controller

Een Nieuwe Aftermarket Controller

De voordeligste optie is om een nieuwe controller te kopen. Nintendo zelf maakt al lang geen GameCube controllers meer, maar er zijn wereldwijd een aantal bedrijven die nog steeds nieuwe GameCube controllers produceren. Omdat deze niet origineel van Nintendo zijn worden ze aftermarket of ook wel third party controllers genoemd.

Er zijn verschillende aftermarket controllers op de markt en de kwaliteit verschilt enorm. Kijk daarom altijd goed naar reviews van de producten. We hebben onder andere controllers van de merken CirkaEaxus en Tomee getest, plus een handvol merkloze controllers.

Onze nieuwe aftermarket controllers voor de GameCube zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Het grootste voordeel van deze controllers is echt de prijs. Originele GameCube controllers kunnen aardig prijzig zijn en dan heb je hiermee een stuk voordeligere optie. Vooral als tweede of derde controller is het dus een goede optie!


Gebruikte Originele Controller

Geen fan van aftermarket producten? Dan ga je voor de originele controller van Nintendo. Deze zul je niet meer nieuw in de verpakking tegenkomen (of het zou voor een prijs met 3 nullen moeten zijn), dus de controller zal gebruikt zijn. Je kunt in dat geval uiteraard wat gebruikssporen verwachten. Het is vooral van groot belang dat de joysticks van de controller nog in goede staat zijn, aangezien deze relatief snel slijten. Dus vraag hier altijd naar! Let daarnaast vooral ook goed op de schouderknoppen (de L- en R-knoppen) - deze laten het nog wel eens afweten bij GameCube controllers.

Met een originele GameCube controller heb je volgens vele de allerbeste controller die Nintendo ooit gemaakt heeft in je handen. Zeker in de Smash community is deze controller zo'n beetje heilig verklaard.

Al onze originele GameCube controllers worden standaard geleverd met zo goed als nieuwe joysticks en zijn in alle originele kleuren verkrijgbaar (mits voorradig).


Nieuwe Thumbsticks voor je Originele Controller

Noem het wat je wilt. Pookje, Joystick of Thumbstick. Het is een onderdeel van de GameCube controller dat relatief snel slijt. Niet zozeer omdat de joystick lam wordt zoals bij de N64 controller, maar omdat deze na veelvuldig gebruik en grip laagje of zelfs het hele kapje verliezen. Heb je al een originele controller, maar zijn de joysticks versleten? Dan is het ook een goede optie om nieuwe joysticks aan te schaffen en deze zelf in je controller te monteren.

Dit zijn enkel de plastic kapjes op de joystick. Als je joystick defect is, kun je het hiermee niet repareren. Dit gaat echt om versleten kapjes die je hiermee voordelig kunt vervangen.

Dit is vrij eenvoudig en je hebt alleen een simpele schroevendraaier nodig. Zie onze handleiding om je GameCube controller joysticks te vervangen. Let wel op: de losse joysticks werken alleen met originele controllers.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock