Nintendo Wii Aansluiten op een Moderne TV

Je Nintendo Wii aansluiten op een TV is geen enkel probleem. Voor een uitgebreid overzicht van het aansluiten van alle Nintendo consoles, check onze guide voor het aansluiten van Nintendo consoles op moderne televisies.

Voor de Nintendo Wii heb je een hoop verschillende mogelijkheden. Hoe verder je naar beneden scrolt, hoe beter de beeldkwaliteit, hoe groter het gebruiksgemak, maar ook - je raad het al - hoe hoger de prijs. We hebben alle voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken.

AV-kabel (met Scart Blokje)

Nintendo Wii consoles hebben een composiet-uitgang. Dit is hetzelfde signaal als bij de AV-Kabels van de SNES t/m Gamecube, maar wel een andere aansluiting.

Aansluiten

🔌 Aansluiten op de composiet ingangen (de rood-wit-gele tulp-ingangen) van je TV. Met behulp van het Scart Blokje kun je ook de scart-ingang van je TV gebruiken.

📺 De meeste TVs noemen het kanaal AV of EXT of SCART.

Voordelen

✅ Dezelfde kabel is ook te gebruiken voor de Wii U

✅ Goedkoopste optie

Nadelen

❌ De bekabeling steekt (zeker met scart blokje) een behoorlijk stukje uit. Als je TV aan de muur hangt en de aansluiting aan de achterkant zit, kan dit problemen opleveren.

Niet de optimale beeldkwaliteit

Componenten kabel

Op dezelfde uitgang van de Wii, kun je ook een componenten kabel aansluiten. Deze lijkt op de AV-kabel maar dan met 5 tulp-stekkers in plaats van 3.

Aansluiten

🔌 Aansluiten op de componenten ingangen (de groen-rood-blauw-rood-wit tulp-ingangen) van je TV.

📺 De meeste TVs noemen het kanaal COMPONENT.

Voordelen

✅ Dezelfde kabel is ook te gebruiken voor de Wii U

✅ Betere beeldkwaliteit dan met de AV-kabel

Nadelen

Niet de optimale beeldkwaliteit

AV-HDMI Converter

Met deze optie stop je de Wii AV-kabel uit de eerste optie in je Wii, maar gebruik je een magisch zwart doosje om het analoge signaal om te zetten in een digitaal signaal en kun je vervolgens een normale HDMI-kabel gebruiken om het aan te sluiten op je TV.

Aansluiten

🔌 Aansluiten op de HDMI ingang van je TV. Naast het zwarte doosje zelf heb je nog een Wii AV-kabel en een reguliere HDMI-kabel nodig. De converter zit tussen deze twee kabels in. Let op: De converter heeft ook stroom nodig. Hiervoor gebruik je een mini-USB kabel (meegeleverd bij de converter) en eventueel een USB power adapter om de USB-kabel in een stopcontact te stoppen.

📺 Het beeld komt binnen op een van de HDMI-kanalen van je TV. Je kunt op de converter kiezen tussen 720p en 1080p.

Voordelen

Breed inzetbaar. De zelfde converter is ook te gebruiken om het composiet signaal van andere apparaten (bijvoorbeeld je N64, GameCube, of digitale camera) om te zetten in een digitaal signaal.

Nadelen

❌ Veel losse onderdelen en dus ook veel kabeltjes en aansluitingen. Dit kan een wat rommelig gezicht zijn.

Duurdere optie

Voornaamste reden om voor deze te gaan is dat deze ook te gebruiken is met andere consoles. Als het je alleen om de Wii gaat, kun je beter voor de Wii 2 HDMI converter gaan.

Wii 2 HDMI Converter

Heel simpel. Een klein blokje aan de achterkant van de Wii, en vervolgens kun je de Wii met een reguliere HDMI kabel aansluiten.

Aansluiten

🔌 Aansluiten op de HDMI ingang van je TV. Naast de converter zelf heb je ook nog een reguliere HDMI kabel nodig.

📺 Het beeld komt binnen op een van de HDMI-kanalen van je TV.

Voordelen

Parallel aan te sluiten met andere apparaten (als je TV meerdere HDMI-ingangen heeft)

De beste prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen

Extra onderdeel bovenop de kabel