9.3/10

NES / Consoles & Accessoires /

Retro Gamer Magazine

Retro Gamer Magazine

Retro Gamer Magazine

€ 12,95
€ 5,00
Prijs per Stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Retro Gamer Magazine

Dit magazine is eind 2017 uitgekomen als eenmalige special. Het is een Nederlandse versie van de erg populaire Engelse Retro Gamer.

Hij heeft voor €12.95 in de winkel gelegen, maar inmiddels is die meer verkrijgbaar. Wij hebben nog een laatste pallet voor een mooi prijsje kunnen scoren, dus we kunnen hem jullie aanbieden voor slechts €4.95.

In deze special wordt er in gegaan op de geschiedenis van oude games en gameconsoles - kortom het perfecte magazine voor onze klant. De nadruk ligt op de Nintendo 64 (N64, die vorig jaar zijn 20-jarig jubileum vierde) met zijn bekendste games: The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario 64, Mario Kart 64, diverse Pokémon-games en Banjo-Kazooie.

De geschiedenis van gameconsoles

Maar ook de overige populaire handheld gameconsoles van de afgelopen 38 jaar krijgen de nodige aandacht, zoals de GameBoy Advance, maar ook de gloednieuwe Nintendo Switch gameconsole die zowel als vaste console en handheld kan worden gebruikt. En dan zijn er onder andere nog de ZX81, Amiga 500 en de Atari 2600 JR spelcomputers. Je zult misschien niet alle in het blad besproken systemen kennen, want niet alles werd een wereldwijd commercieel succes. Maar ook voor de niche-apparaten verschenen prachtige games.

Retro-games

Uiteraard bespreken we een hele rits bekende en minder bekende games, waaronder IceWind Dale, Civilization, Defender, Worms, Bonk, Indiana Jones and the Last Crusade, The Elder Scrolls: Morrowind, Fable en Frostbite. Maar dan zijn we er nog niet, want zelfs vandaag de dag zijn er nog nieuwe retro-games te krijgen in de vorm van homebrew-projecten.

Hoe werden deze games gemaakt?

We hebben de ontwikkelaars van toen aan de tand gevoeld, en gaan bij een aantal games in op hoe ze zijn ontstaan en hoe het ontwikkeltraject verliep. En we nemen de geschiedenis van een aantal bekende gamestudio's onder de loep.

Vind je het goed als we cookies gebruiken? Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.