NES lampje knippert rood of geeft enkel grijs beeld

Heeft jouw geliefde Nintendo Entertainment System (NES) moeite met het lezen van games? Word je begroet met een knipperend rood lampje of geconfronteerd met een frustrerend grijs beeld? Dan is de kans groot dat er een verbindingsprobleem is tussen jouw favoriete NES game en de console. Hoewel het soms nodig kan zijn om de pin-connector te vervangen, biedt dit artikel een eenvoudigere oplossing: het schoonmaken van je games. 💎

Gelukkig is dit veelvoorkomende probleem vaak op te lossen met een paar simpele stappen. In deze handige kennisbank artikeltje ontdek je niet alleen wat er aan de hand is, maar krijg je ook praktische tips om dit verbindingsprobleem aan te pakken. Zo kun je binnen no-time weer volop genieten van die nostalgische retro games. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw NES weer in topconditie brengt!


Tijd: 5 minuten

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Benodigdheden:

  • Een originele NES game.
  • Wattenstaafjes.
  • Isopropyl Alcohol. Dit is te koop bij drogisterijen of bouwmarkten. Zorg voor een zo hoog mogelijke zuiverheid, in ieder geval 70%+.

Stap 1

Doop voorzichtig het wattenstaafje in de Isopropyl Alcohol. Zorg er in ieder geval voor dat het gewatteerde gedeelte de Isopropyl Alcohol bevat.

Stap 2

Wrijf het wattenstaafje voorzichtig over de connectors van de game. Wij een beetje vieze game moet je een aantal minuten heen-en-weer wrijven. Je ziet dan dat het wattenstaafje vies wordt.

Gebruik de andere kant van het wattenstaafje (zonder Isopropyl Alcohol) om de connectors weer goed droog te maken.

Stap 3

Als je echt grondig te werk wil gaan, kun je stap 1 en 2 nogmaals herhalen.

Stap 4

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je NES game schoongemaakt. Het resultaat mag er zijn en je game kan zo weer even mee.

Liever nog beter je game schoonmaken? Check dan hoe je jouw NES game kunt openmaken en grondig kan schoonmaken in dit artikeltje.

NES Game Schoonmaken

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock