Help, ik kan mijn game niet meer saven op de Gameboy Advance

Voor de Gameboy Advance zijn slechts een kleine hoeveelheid games uitgebracht die nog een zogenoemde save battery bevatten. De save battery zorgt ervoor dat de chip in bijvoorbeeld Lego Island 2 nog weet hoe ver jij was met de gameplay (save) of jouw Pokemon spel niet vergeet hoe laat het is in jouw Pokeworld met Pokemon Emerald.

Gameboy Advance games zijn al een tijdje onder ons waardoor de zogenoemde save battery toe is aan vervanging. Het kan dus zijn dat jouw game een nieuwe save battery nodig heeft. Gelukkig kan je met een beetje skills en een soldeerbout die zelf vervangen.

Ben je geen handige Harrie? Geen nood ook wij hebben een reparatieservice opgezet voor het vervangen van de save battery voor jouw epische game.


Zelf de save battery vervangen

Het vervangen van de save battery is eigenlijk best makkelijk, zelfs als je niet veel ervaring hebt met reparaties. Alles wat je nodig hebt, is een CR2025 batterij (voor de Gameboy Classic) of een CR1616 batterij (voor de Gameboy Color), een 3.8mm Gamebit om de Gameboy open te maken, een soldeerbout en misschien wat soldeerbenodigdheden.

Dus als je je Gameboy in topconditie wilt houden en wilt blijven genieten van je favoriete games, dan hoef je alleen maar deze paar stappen te volgen om je save battery te vervangen. En als je nog steeds niet zeker weet wat je moet doen, kun je altijd nog naar onze reparatieservice komen voor hulp. Laten we ervoor zorgen dat onze Gameboy games nog vele jaren meegaan!

 Tijd: 10 minuten

🎓 Moeilijkheidsgraad: Beginner

🛠 Benodigdheden:


STAP 1

Verwijder het schroefje op de achterkant van de Gameboy Advance game met de Triwing schroevendraaier.

STAP 2

Schuif de achterkant van de game naar boven en verwijder deze van de voorkant. Haal het moederbord met de batterij uit de cart.

STAP 3

Gebruik de soldeerbout om de soldeerpuntjes aan beide kanten van de batterij op te warmen en trek de batterij (bijvoorbeeld met een pincet) voorzichtig van het moederbord af.

STAP 4

Plaats de nieuwe batterij op dezelfde plek in de game cartridge met de bolle kant naar boven. Gebruik de soldeerbout om de soldeerpuntjes aan beide zijden van de batterij vast te maken op de twee soldeerpunten op het moederbord.

Let op dat je nergens anders soldeert dan op de twee kleine soldeerpuntjes aan beide zijden van de game. Dus ook niet op de batterij zelf (dat is het voordeel van de gelaste tabs

STAP 5

Schuif de achterkant er terug op en schroef hem vast met de Triwing schroevendraaier.

STAP 6

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een nieuwe batterij in je Gameboy game geïnstalleerd 🤗


Gameboy Advance game reparatieservice

Liever niet zelf klussen? We bieden deze reparatie ook aan als service. Dan doen wij het voor je. Je vindt de service hier:

Extra future Pokemon games:

Voor Pokemon eigenaren hebben wij goed nieuws! Daar kan je namelijk voor 9.95 jouw Pokemon Save File overzetten of bewaren als je preventief de save battery van jouw Pokemon game wilt laten vervangen.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock