Mijn HDTV HDMI Kabel werkt niet

Wanneer jij op dit artikeltje terecht komt vermoedden wij dat jij problemen ervaart met de HDTV HDMI Kabel voor of de PlayStation, Nintendo, Xbox of Sega console. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om een menselijke fout maar soms kan er ook iets anders aan de hand zijn. Om het wachten op onze antwoord mailtje te besparen hebben wij een handleiding geschreven voor hoe je de HDTV HDMI Kabel moet aansluiten en welke problemen er bij ons bekend zijn 📖

Voor dit artikeltje gebruiken wij een PlayStation 2 Phat, de HDTV HDMI Kabel voor de PlayStation 1& 2 en de LG 55UN71006LB televisie als voorbeeld. De stappen zijn zo goed als het zelfde voor de Nintendo, Xbox en Sega HDTV HDMI kabels 🔧

Aansluiten anno nu

De HDTV HDMI Kabel is een magisch kastje met een vaste HDMI kabel en een AV Multi Output kabel. Dit kastje zorgt ervoor dat het analoge beeld van jouw retro gaming console omgezet wordt naar digitaal beeld. Resultaat: klein beetje scherper beeld, net wat meer kleur en jij die kan gamen op jouw old-school console achter jouw flitsende 55 inch televisie.

In 5 stappen leggen wij met wat foto's uit hoe jij de HDTV HDMI Kabel moet aansluiten aan jouw televisie en console.

Stap 1 - Zet alles klaar

Zorg dat je wat ruimte hebt achter jouw televisie, dat er een stoffige console klaar staat met een spel en een controller. Oow en vergeet niet de HDTV HDMI Kabel uit te pakken voor je begint 🙃

Stap 2 - Aansluiten HDTV HDMI Kabel

Pak de HDTV HDMI Kastje en stop de HDMI kabel in een willekeurige HDMI poort van de televisie. Stop daarna de AV Multi Out kabel van de HDTV HDMI kastje in de console.

Stap 3 - HDTV HDMI Kabel voorzien van stroom

De HDTV HDMI Kabel is een magisch kastje dat voorzien moet worden van stroom. Zonder stroom geen magie. Daarom wordt er ook een USB kabel erbij geleverd zodat dit kastje voorzien kan worden van stroom.

Er zijn 2 manieren om de HDTV HDMI kabel te voorzien van stroom. Bij sommige mensen werkt manier 1 het best, bij andere manier 2. En bij sommige huishoudens werken beide manieren. 😵

Manier 1: Stroom via de televisie.

Wanneer je er voor kiest dat de HDTV HDMI Kabel wordt aangesloten via een USB poort van de televisie, dan moet je er rekening mee houden dat je die poort niet kan gebruiken voor andere apparaten (zoals jouw Chromecast). Het voordeel is vaak wel dat als jij jouw televisie uitschakelt, de HDTV HDMI Kabel ook geen sluikstroom gebruikt.

Sluit de USB kabel eerst aan de HDTV HDMI Kabel. Gebruik daarvoor de Micro USB poort van de kabel. Sluit vervolgens met de USB A gedeelte van de USB kabel aan de televisie.

Let op: bij sommige televisietoestellen is er slechts 1 'sterke' USB aansluiting (voor externe harde schijven). Deze wordt vaak aangeduid met 'USB IN 1'. Gebruik altijd de sterkste poort.

Als het goed is moet er een blauw lampje branden aan de voorkant van de HDTV HDMI kastje.

Manier 2: Stroom via een adapter.

Wanneer je ervoor kiest om de HDTV HDMI Kabel aan te sluiten aan het net via een 5V adapter (zoals die van jouw telefoon), dan moet je een 5V adapter opofferen of aanschaffen. Het voordeel is wel dat de HDTV HDMI Kabel altijd wordt voorzien van voldoende stroom.

Sluit de USB kabel eerst aan de HDTV HDMI Kabel. Gebruik daarvoor de Micro USB poort van de kabel. Sluit vervolgens met de USB A gedeelte van de USB kabel aan een 5V adapter zoals die van jouw mobiele telefoon, of aan die van ons uit het voorbeeldje (zie artikel hieronder).

Als het goed is moet er een blauw lampje branden aan de voorkant van de HDTV HDMI kastje.

Stap 4 - Console aansluiten aan het net

Nu je de HDTV HDMI Kabel zowel aan de console hebt aangesloten als aan het net, is het tijd om jouw console gereed te maken voor lancering. Je hebt hiervoor wel de benodigde stroomkabel of AC-Adapter nodig.

Sluit de stroomkabel of AC-Adapter aan jouw console en stop dan de stekker in het stopcontact. Zet daarna de televisie op de juiste HDMI kanaal en zet jouw spelcomputer aan.

Let op: bij de PlayStation 2 Phat is er een aan/uit switch aanwezig. Zorg ervoor dat deze op I staat en niet op O.
Let op: bij Nintendo en Sega consoles moet er een spel in de console zitten. Zonder game krijg je geen beeld.

Let's play

Stap 5 - Enjoy or not

Als het goed is krijg je nu beeld en zie je dat het spel of het menu van de spelcomputer aan het opstarten is. Geeft jouw televisie niets aan? Of staat er "no device detected" of heb je last van erg vergeelde kleuren? Dan zou het kunnen dat je in plaats van manier 1 naar manier 2 moet gaan wat betreft aansluiten (of andersom). Is daarmee het probleem toch niet verholpen? Dan raden wij jou aan dit artikeltje verder te lezen.

Bekende problemen

In de loop der tijd hebben wij veel vragen gekregen over de HDTV HDMI Kabel. Uit ervaring hebben wij de meest voorkomende problemen hieronder genoteerd. Misschien dat dit jou kan helpen?

De HDTV Kabel ontvangt geen of onvoldoende stroom

Als het goed is heb je bij stap 3 de HDTV HDMI Kabel aangesloten aan een stroombron. Er zou dan een blauw lampje moeten branden aan de voorkant van het kastje. Is dit niet het geval? Dan geeft de televisie of adapter geen of onvoldoende stroom af. Je zou dit kunnen controleren met een ander apparaat (zoals je mobiele telefoon of een Chrome kastje).

Ligt het daar niet aan maar aan de USB kabel? Dan zou je een andere (micro) USB kabel kunnen proberen. Vaak slingeren deze nog wel eens in huis, in een laatje of onder de bank.

Ligt het ook niet aan de kabel? Dan zijn wij bang dat het aan de HDTV HDMI Kabel ligt. Deze zou eventueel defect kunnen zijn en moet dan retour. Je kan zelf een retour aanmaken via jouw account of de QR code op jouw pakbon.

Check hier hoe je een retour kan aanmaken.

Je ziet blokkering No Signal op het scherm

Als je bij het testen zwart beeld krijg met een grijzige (bewegende) rechthoek waarin staat "No Signal", dan werkt de HDTV HDMI Kabel wel, alleen ontvangt deze geen signaal van de console. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

Test de console op traditionele wijze op een andere televisie. Dit kan zijn een oude televisie op zolder, bij de buren of bij vrienden (iemand zal vast wel een televisie hebben met een scart- of tulpaansluiting). Werkt de console daar ook niet? Dan ligt het aan de console, of in het geval van Nintendo of Sega consoles, aan de game.

Werkt de console wel wanneer deze wordt aangesloten op traditionele wijze? Dan zijn er nog twee mogelijkheden. De eerste is dat jouw moderne televisie de signalen van de HDTV HDMI Kabel onvoldoende vindt en daarom geen beeld wilt vertonen. Test daarom de kabel op een andere HD Ready of HD televisie.

In het tweede geval kan er een breuk in de HDTV HDMI Kabel zitten. Deze zou eventueel defect kunnen zijn en moet dan retour. Je kan zelf een retour aanmaken via jouw account of de QR code op jouw pakbon.

Check hier hoe je een retour kan aanmaken.

Moderne 4K of 8k televisie geeft aan dat er geen signaal is gedetecteerd.

Zoals al in de omschrijving staat van de HDTV HDMI Kabel, kunnen wij de werking van deze kabel alleen garanderen op HD Ready (720p) en Full HD (1080p) televisies garanderen. Helaas kunnen wij de werking niet van 4K of moderner garanderen omdat sommige modellen televisies niet worden ondersteunt.

Heb je de kabel besteld en ben je er daarna achter gekomen dat je een 4K televisie hebt? Of durf je de gok aan? Dan kan het zijn dat de kabel toch werkt. In het geval van de LG 55UN71006LB werkt de kabel goed wanneer deze via manier 2 is aangesloten. Bij sommige Samsung modellen is de kans dat de HDTV HDMI Kabel werkt weer groter via manier 1. Toch willen wij benadrukken dat wij de werking niet kunnen garanderen.

Toch gekocht maar niet goed? Dan kan je, mits de verpakking en het artikel nog netjes en compleet is een retour aanmaken. Je kan zelf een retour aanmaken via jouw account of de QR code op jouw pakbon.

Check hier hoe je een retour kan aanmaken.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock