9.3/10

Wat is de beste Nintendo 64 Controller

Waarschijnlijk ben je op deze pagina beland, omdat je op zoek bent naar een nieuwe Nintendo 64 controller. En dan wel eentje met een perfect pookje. Met een mooi design. Die niet slijt. En lekker speelt. En ook nog een beetje goedkoop.

Snappen we. We got your back! Er zijn een hoop opties en wij laten je op deze pagina precies zien wat de Top 3 Beste N64 Controllers zijn.

In feite heb je drie opties:

  1. Een Nieuwe Aftermarket Controller
  2. Een gebruikte Originele Controller (let op het pookje)
  3. Een Nieuw pookje voor je originele controller

1. Een Nieuwe Aftermarket Controller

Winnaar: Cirka N64 Controllers

Prijs: €19.95

Nintendo 64 Controller

De voordeligste optie is om een nieuwe controller te kopen. Nintendo zelf maakt al lang geen N64 controllers meer, maar er zijn wereldwijd een aantal bedrijven die nog steeds nieuwe N64 controllers produceren. Omdat deze niet origineel van Nintendo zijn worden ze aftermarket of ook wel third party controllers genoemd.

Er zijn verschillende aftermarket controllers op de markt en de kwaliteit verschilt enorm. Kijk daarom altijd goed naar reviews van de producten. We hebben onder andere controllers van de merken Cirka, Eaxus en Tomee getest, plus een handvol merkloze controllers van Chinese makelij.

De duidelijke winnaar wat ons betreft zijn de controllers van Cirka. Ze houden vast aan het originele iconische design van de N64 controller en voelen niet goedkoop aan. Er is extra aandacht gegaan naar de duurzaamheid van het pookje, waardoor deze minder snel slijt. En als klap op de vuurpijl: ze zijn verkrijgbaar in maar liefst 13 verschillende kleuren!


2. Gebruikte Originele Controller

Winnaar: Originele N64 Controllers met Perfect Pookje

Prijs: €19.95 - €24.95

Nintendo 64 Controller

Geen fan van aftermarket producten. Dan ga je voor de originele controller van Nintendo. Deze zul je niet meer nieuw in de verpakking tegenkomen (of het zou voor een prijs met 3 nullen moeten zijn), dus de controller zal gebruikt zijn. Je kunt in dat geval uiteraard wat gebruikssporen verwachten. Het is vooral van groot belang dat het pookje van de controller nog in goede staat is. Dus vraag hier altijd naar!

Al onze originele Nintendo 64 controllers worden standaard geleverd met perfect pookje. Je kunt kiezen uit een exemplaar waar het pookje al in is gemonteerd, of eentje waar een nieuw pookje los wordt bijgeleverd (zie optie 3).


3. Nieuw Pookje voor je Originele Controller

Winnaar: Nieuw Pookje voor N64 Controller met Gamecube Mechanisme

Prijs: €11.95 - €14.95 + je eigen controller

Nintendo 64 Controller

Noem het wat je wilt. Pookje, Joystick of Thumbstick. Het is het meest fragiele deel van de N64 controller. Heb je al een originele controller, maar is het pookje lam geworden? Dan is het ook een goede optie om een los pookje aan te schaffen en deze zelf in je controller te monteren. Dit is vrij eenvoudig en je hebt alleen een simpele schroevendraaier nodig. Zie onze handleiding om je N64 pookje te vervangen. Let wel op: de losse pookjes werken alleen met originele controllers.

Bijkomend voordeel is dat je naast het standaard pookje ook voor een pookje met Gamecube mechanisme kunt kiezen. Deze laatste variant maakt gebruik van de techniek die later bij de Gamecube controller (en de meeste moderne joysticks) wordt gebruikt. Hierdoor kun je de joystick in 360 graden bewegen wat vooral bij race games veel fijner speelt (disclaimer: onze mening, niet iedereen denkt er zo over).

Vind je het goed als we cookies gebruiken? Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.
Accepteer geselecteerde cookies