9.3/10

De 10 Best Verkochte SNES Games

Tof dat je hier bent beland! Dit lijstje is namelijk niet zomaar een lijstje, maar deze is tot stand gekomen door de mensen die ons erg dierbaar zijn. Namelijk de klanten van RNK! Dit representeert dan ook de best verkochte SNES games op onze site. We beginnen bij nummer 10, want een lijstje beginnen met de winnaar is hetzelfde als de keiharde muziek luisteren in een stiltecoupe. Misplaatst.


10. Super Turrican

Terranigma

Deze game lijkt heel erg veel op zijn voorganger Mega Turrican. Dit komt omdat in beide spellen dezelfde speelstijl gehanteerd wordt. In dit spel is jouw speciale kracht een bevriesstraal. Deze komt handig van pas, want na het overwinnen van vier werelden, moet je het opnemen tegen een vieze glibberige alien. Brr, fijn dat je die bevriesstraal op zak hebt!


9. Super Mario All Stars

Super Mario All Stars

Wat krijg je als oudere spellen vernieuwd en bundelt? Super Mario All Stars! Deze game is de hernieuwde versie van zowel Super Mario World 1, 2, 3 en The Lost Levels. Deze game laat alle voorgenoemde games een poepie ruiken door zowel verbeterde graphics, minder bugs en beter gemixte muziek. Als dat geen recept voor succes was.


8. Donkey Kong Country 2

Donkey Kong Country 2

 Het gaat niet onopgemerkt dat de Donkey Kong Country-serie een ongekende favoriet is. Alle delen van deze meeslepende trilogie zijn dan ook heel populair. In dit deel van de serie zit je in de rol van Diddy en Dixie Kong. Dit maal is Donkey Kong ontvoerd en moeten Diddy en Dixie hem terughalen. Gelukkig hebben beide hun eigen speciale aanval. Diddy kan elke tegenstander omver maaien met zijn radslag en Dixie kan met een helikopterdraai van haar paardenstaart te hulp schieten. Als dat niet goed gaat!

7. Super Mario World

Super Mario World

Wat doe je als je op vakantie gaat naar Dinosaur Land en je lekker op het strand ligt te slapen, wakker wordt en merkt dat prinses Toadstool verdwenen is? Dit overkwam Mario en Luigi en ze besloten direct haar te gaan zoeken. Op hun zoektocht komen ze een enorm ei tegen dat uitkomt. Yoshi (een babydinosaur) verschijnt uit het ei en vertelt Mario en Luigi dat zijn vrienden ook zijn verdwenen. Hoe hij dit weet terwijl hij in dit ei zat? Geen idee! Mario en Luigi besluiten alles op alles te zetten en zowel de vrienden van Yoshi en de prinses terug te vinden. Gaat dit ze lukken? 


6. Super Bomberman 3

Super Bomberman 3

Dit is alweer de derde game van de Bomberman-serie. Hierdoor herken je veel elementen van voorgaande games in deze. Je kunt bijvoorbeeld met vijf mensen tegelijk spelen, maar dan je kan het natuurlijk ook lekker alleen spelen. In dit spel moet je de The Five Dastardly Bombers weer tot leven wekken, nadat zij in Bomberman 2 zijn overleden.


5. Super Ghouls 'N Ghosts

Super Ghouls 'N Ghosts

In dit derde deel van de Goblin-serie keer je terug in de rol van ridder Arthur. Hij moet de prinses redden van het lot dat haar te wachten staat van heerser Sardius. Om hem uit te schakelen moet je op zoek naar de armband van de prinses. In dit spel kun je verschillende harnassen verkrijgen die elk hun eigen speciale kracht hebben. Het gouden harnas is natuurlijk het sterkste, maar wat deze doet zul je zelf moeten uitvinden.


4. Donkey Kong Country 3

Donkey Kong Country 3

In dit deel gaan Donkey Kong en Diddy Kong op een welverdiende vakantie, maar keren hier helaas niet van terug. Dixie Kong vind het verdacht en besluit om samen met Kiddy Kong opzoek te gaan naar de andere twee. Laat je niet misleiden door de naam, want Kiddy Kong is bijna net zo sterk als Donkey Kong! In tegenstelling tot de vorige twee delen moet je niet naar Candy Kong om het spel op te slaan, maar dit keer moet je naar Wrinkly’s Save Cave.


3. Super Mario World 2 Yoshi's Island

Super Mario World 2 Yoshi's Island

Wat doe je als je hoort dat twee superhelden geboren worden om jou, als slechterik, te verslaan? Dan beveel je de heks Kamek natuurlijk om deze twee superhelden te ontvoeren. Baby Mario belandt op het eiland van de Yoshi’s. Een geluk bij een ongeluk zou je kunnen zeggen, want Yoshi kan niet alleen springen en lopen, maar ook nog eens de tegenstander inslikken en veranderen in een ei. Gaat het jou lukken om met al deze nieuwe krachten baby Luigi terug te vinden?


2. Donkey Kong Country

Donkey Kong Country

Dit baanbrekende spel brengt je naar de wonderenwereld van Donkey Kong. Helaas hebben de Kremlins alle bananen van Donkey Kong gestolen, maar dit laat hij natuurlijk niet over zijn kant gaan en reist direct met Diddy Kong de wereld af. Hiermee proberen ze te achterhalen wie of wat de bananen hebben gestolen en waarom. Hij kan op hulp van Cranky Kong, Funky Kong en natuurlijk Candy Kong rekenen. Vergeet niet naar Candy Kong te gaan om jouw spel voortgang op te slaan!


1. Super Mario Kart

Super Mario Kart

De onbetwiste winnaar op de enige echte felbegeerde plek van de lijst! Natuurlijk hoe had het ook anders gekund? Super Mario Kart! Dit is de wonderlijke eerste uitvoering van het spel, waarna, zoals wij maar al te goed weten, er nog veel meer vervolgspellen zullen volgen! Wil je Mario Kart op de echte retro way beleven? Dan is deze game helemaal voor jou!

Vind je het goed als we cookies gebruiken? Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.
Accepteer geselecteerde cookies